Το ιδανικό menu για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σήμερα η γιορτή των ερωτευμένων σημαίνει αγάπη και έρωτες και λουλούδια και πολλά σοκολατάκια. Το χρώμα της αγάπης είναι το κόκκινο και στις 14 Φεβρουαρίου είναι αυτό που μεσουρανεί. Κόκκινα μπαλόνια, κόκκινες καρδιές, κόκκινα τριαντάφυλλα.

Και αν αφήσουμε στην άκρη την ακούσια εμπορευματοποίηση της γιορτής αυτής, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα και να κάνουμε κάτι διαφορετικό με το άλλο μας μισό! Ακόμα και αν θεωρούμε αυτή τη γιορτή τετριμμένη και πασέ είναι μια ευκαιρία να περάσουμε όμορφα και να αφήσουμε το συναίσθημα να μας παρασύρει.

Και επειδή το συναίσθημα συνδέεται άμεσα με το στομάχι -και επιστημονικά τεκμηριωμένο- ημέρα των ερωτευμένων σημαίνει και καλό φαγητό. Φαγητό που ξυπνάει συναισθήματα ευχαρίστησης και θαλπωρής.

Φροντίστε για όλα τα υπόλοιπα και κρατήστε και αυτές τις συνταγές. Είναι αυτές που θα σφραγίσουν την ημέρα των ερωτευμένων σε ένα πριβέ γεύμα για δύο. Γεμάτο νοστιμιά και …αγάπη.

Το ιδανικό menu για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σαλάτα με κόκκινα φρούτα

Πρώτη στη λίστα η σαλάτα με τα χρώματα του έρωτα και τις γεύσεις που θέλεις πάντα στο πιάτο σου. Νόστιμη και εντυπωσιακή για να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς το γεύμα για δύο.

Κοκτέιλ Fragolini

Το ιδανικό menu για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Και πριν προχωρήσουμε στα ορεκτικά ας φροντίσουμε για το τι θα πιούμε. Τι πιο ταιριαστό από το φραγκολίνι με φράουλες. Κοκτέιλ με αρώματα, γεύση και την απαραίτητη γλύκα της ημέρας.

Vitello tonnato

Μια μέρα σαν και αυτή δεν μπορεί να λείπει η πολυτέλεια και οι εκλεπτυσμένες γεύσεις από το πριβέ τραπέζι σας. Το ιδανικό πιάτο γι’ αυτή τη μέρα είναι το Vitello Tonnato. Σερβίρεται κρύο και θα σας μείνει – και αυτό- αξέχαστο!

Ριζότο μανιταριών

Το ιδανικό menu για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η καλύτερη συνταγή για να τη μοιραστείς με το ταίρι σου αφού τη φτιάξετε παρέα στην κουζίνα!

Για το κυρίως πιάτο, τρεις επιλογές. Κρέας, ψάρι ή ζυμαρικά με θαλασσινά.

Φιλέτο μοσχάρι, ένα πιάτο εγγύηση και για τη μέρα των ερωτευμένων. Πρωτεΐνη στο φουλ με το καλύτερο κομμάτι κρέατος του μοσχαριού. Ζουμερό, νόστιμο και ασυναγώνιστο. Η γλυκόξινη του σάλτσα, δίνει το απαραίτητο twist.

Το ιδανικό menu για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα καλοψημένο κομμάτι σολομού με σάλτσα ταρτάρ έχει τη σφραγίδα της ημέρας. Νόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό, ένα πιάτο που θα σφραγίσει την απόλαυση.

Αν είστε πιο παραδοσιακοί στις γεύσεις της ημέρας, τότε επιλέξτε τα Spaghetti alle Vongole. Ζυμαρικά με θαλασσινές αχιβάδες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Απλά απολαύστε τα!

Για επιδόρπιο

Κορμός με oreo red velvet από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το ιδανικό menu για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Και επειδή η μέρα θέλει καρδιές και κόκκινο χρώμα παντού. Κλείστε το υπέροχο αυτό δείπνο με ένα από τα δυο γλυκά. Επιλέξτε ανάμεσα σε κορμό Oreo red velvet και την τούρτα καρδιά με κόκκινα φρούτα. Και τα δύο έχουν τη γλύκα και τη σοκολατένια γεύση που ψάχνετε. Και τα δύο θα αφήσουν τη σωστή επίγευση, αυτή που πρέπει να μείνει στο τέλος της ημέρας των ερωτευμένων.

Πηγή: argiro.gr

Share: