Τik Tok: Το σωστό contouring για τέλεια ζυγωματικά είναι πλέον εύκολη υπόθεση

Το contouring είναι τέχνη. Με το σωστό μακιγιάζ μπορείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση των ζυγωματικών και των έντονων σαγονιών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι αρχάριοι με το contouring, ωστόσο, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν με ρίγες ζέβρας στα πρόσωπά τους και σκληρές, άσχημα αναμεμειγμένες γραμμές που “μαρτυρούν” αμέσως το μυστικό.

Ενώ υπήρξαν πολλά hacks που υποσχέθηκαν να παρέχουν αλάνθαστη καθοδήγηση όσον αφορά την εφαρμογή προϊόντων contouring, όλα απαιτούν κάποιο επίπεδο εμπειρίας. Μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική εφαρμογή «3», όπου απλώνεις μια πιο σκούρα απόχρωση contouring στους κροτάφους, κάτω από τα ζυγωματικά και κατά μήκος της γνάθου σε σχήμα νούμερο τρία. Θεωρητικά, λειτουργεί. Στην πραγματικότητα, είναι ένα μικρό μπέρδεμα.

Δείτε ακόμη: 2000s aesthetic is back: Το λευκό concealer είναι viral στο Tik Tok. Θα το δοκιμάσεις;

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα διάφορα κόλπα που έχουν προσφέρει οι make up artists που περιλαμβάνουν τη χρήση ταινίας για να κάνεις την χαρτογράφηση των περιοχών φωτός και σκιάς, καθώς και περίεργες τεχνικές κουκκίδων που απαιτούν ώρες χρόνου εφαρμογής καθώς και δεξιότητα.

Η τεχνική contouring του Tik Tok που έγινε viral

Ωστόσο, ένα βίντεο στο TikTok έγινε viral επειδή είναι ίσως το καλύτερο – και πιο απλό – που έχουμε δει ποτέ. Αρχικά δημοσιεύτηκε από τη Megan Lavallie, και η τεχνική εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο μάγουλο που θα ενισχύσει τα ζυγωματικά χωρίς να αφήνει ενδεικτικές ραβδώσεις.

«Υπάρχει αυτό το ένα σημείο στο μάγουλό σου από το οποίο αν άνοιγες μια τρύπα, θα άγγιζε τα δόντια σου», λέει η Megan Lavallie. Στο βίντεο, το οποίο έχει πάνω από 6,5 εκατομμύρια προβολές, εφαρμόζει μια μεσαίου μεγέθους κουκκίδα πιο σκούρου μακιγιάζ στο σημείο, το οποίο φαίνεται να είναι ακριβώς πάνω από τους φρονιμίτες της.

Στη συνέχεια, παίρνει ένα μέτριο χνουδωτό πινέλο και αρχίζει να αναμειγνύει την κουκκίδα χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις, επιμένοντας στην περιοχή, η οποία διαφέρει από τη συνηθισμένη μέθοδο διαμόρφωσης contouring. H τεχνική ξεκινάει από αυτό το σημείο και φτάνει μέχρι το αυτί «Αν το αναμείξετε απαλά, δημιουργείτε το πιο απαλό ψηλό ζυγωματικό», προσθέτει η Tik Toker.

Σύμφωνα με την TikToker, αυτή η τεχνική διασφαλίζει ότι φαίνεσαι με άψογα ζυγωματικά τόσο από το πλάι όσο και από μπροστά, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τεχνικές, που φαίνονται υπέροχες από μπροστά, αλλά αποκαλύπτουν εμφανείς ρίγες όταν τις βλέπεις από το πλάι. Οι ακόλουθοι ήταν τόσο εντυπωσιασμένοι όσο και εμείς, με έναν να αναφωνεί ότι ήταν “κυριολεκτικά το καλύτερο contouring της ζωής μου!!!” και έναν άλλον που το χαρακτηρίζει ως «ιδιοφυΐα» συμβουλή.

Άλλοι ήταν εξίσου ενθουσιασμένοι αλλά κάπως μπερδεμένοι σχετικά με το πώς να εντοπίσουν το “άπιαστο” σημείο στα μάγουλα. Το δοκιμάσαμε μόνες μας για να το καταλάβουμε και προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις το δάχτυλό σου για να αισθανθείς τα πάνω δόντια σου μέσα από το μάγουλό σου καθώς και να καθοδηγήσεις το δάχτυλό σου χρησιμοποιώντας τη γλώσσα σου ως εργαλείο για το τρύπημα. Μόλις βρεις αυτό το μέρος, ξεκινάς το ταξίδι για το τέλειο contouring.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: 3D Facial Contouring: Η ανώδυνη μέθοδος ανάδειξης των χαρακτηριστικών χωρίς νυστέρι

Δείτε ακόμη: Bella Hadid: Ξεκίνησε πανδαιμόνιο στο Tik Tok με το highlight στο σαγόνι της

The post Τik Tok: Το σωστό contouring για τέλεια ζυγωματικά είναι πλέον εύκολη υπόθεση appeared first on Glance.

Πηγή: glance.gr

Share: