Η Θάλεια Ματίκα παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και την δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου.

Η γνωστή πρωταγωνίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, για την σημερινή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας αναδεικνύοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα της.

-Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα στην ελληνική κοινωνία;

Έχουμε χιλιάδες προβλήματα αλλά το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Και θα γίνεται μεγαλύτερο αν, μέσω της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας, δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας. Αν δεν καταφέρουμε να τους ενσωματώσουμε.

Θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία, αν δεν δώσουμε βάση στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν με κίνδυνο της ζωής τους σε βάρκες ξέρουν πολύ καλά από τα κινητά τους ότι μπορούν και να πνιγούν, όπως και άλλοι που ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ευρώπη.

Τι τους ωθεί και παίρνουν το ρίσκο; Η οικονομική ανέχεια, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος. Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει, να δουλέψει, να επιβιώσει, τι μπορεί να κάνει; Και οι Έλληνες όταν πήγαμε στην Αμερική ήμασταν από τους πιο βίαιους λαούς μετά τους Τούρκους.

Επειδή, λοιπόν, και οι παππούδες μας ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία.

Αν και σήμερα πάλι οι Έλληνες γίναμε μετανάστες αλλά με πτυχία.

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης πάντα θα δέχεται ξένους.

Το θέμα είναι πως δέχεσαι και πως αφομοιώνεις το ξένο μέσα από τις ευκαιρίες που δίνεις για να αγαπήσει την Ελλάδα, ώστε να μη θεριέψει το μίσος ή ο φανατισμός.

Πηγή: thecaller.gr

Share: