Η σοκολάτα γάλακτος συνδυάζεται ιδανικά με την μπανάνα, σε μία σπιτική τάρτα που αξίζει το χρόνο που θα αφιερώσετε στην παρασκευή της. Η γεύση της θα σας συναρπάσει!

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα

55 γρ. βούτυρο Lurpak

65 γρ. ζάχαρη άχνη

2 ασπράδια αβγού (60 γρ.)

65 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Για την γέμιση

200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος

30 γρ. μέλι ή ιμβερτοζάχαρο (τριμολίνη – ένα προϊόν που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες)

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% κακάο

200 γρ. μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τάρτα

Αφήνουμε τα ασπράδια των αβγών και το βούτυρο για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το βούτυρο ώστε να γίνει σαν αλοιφή (αν δεν έχει μαλακώσει καλά, το τοποθετούμε σε μπεν μαρί). Ανακατεύοντας προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια (όχι σε μαρέγκα) και στο τέλος το αλεύρι. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές, πολύ μαλακό μείγμα, το απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας έναν πάρα πολύ λεπτό δίσκο διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προεθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά, έως ότου να αρχίσει να σκουραίνει περιφερειακά. Όταν τον βγάλουμε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστός, με ένα φαρδύ μαχαίρι τον μεταφέρουμε πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ μικρότερης διαμέτρου και τον πιέζουμε με ένα άλλο, λίγο μεγαλύτερο μπολ ώστε να πάρει σχήμα μαργαρίτας. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Θα έχει σταθεροποιηθεί.

Για την γέμιση

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε ελαφρώς σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (ας μη λιώσει όλη). Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι ή το ιμβερτοζάχαρο. Λίγο πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε μέσα στη μισολιωμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε και τις μπανάνες κομμένες σε κομμάτια και με ένα μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε προσέχοντας να μην το ανασηκώνουμε και πάρει αέρα το μείγμα. Για να αποκτήσει καλύτερη υφή, δηλαδή να γίνει λείο και βελούδινο, τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα δοχείο γεμάτο παγάκια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κρυώσει το μείγμα και γεμίζουμε την τάρτα. Γαρνίρουμε με πέρλες σοκολάτας.

Tip:
Με όσο μείγμα τάρτας περισσέψει μπορούμε να φτιάξουμε λεπτά μπισκότα. Εναλλακτικά κρατάμε το μείγμα στο ψυγείο για να ξαναφτιάξουμε τάρτα. Διατηρείται για μία εβδομάδα.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Πηγή: thecaller.gr

Share: