Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για όσους νηστεύουν και αγαπούν τις δημιουργικές συνταγές με πατάτα. Ιδανική και για την περίοδο της Σαρακοστής:
Υλικά συνταγής
– 1.200 γρ. πατατες καθαρισμένες
– 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
– 1 κρεμμύδι
– ελαιόλαδο
– αλάτι , πιπέρι
– μαϊντανός
– 12 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών
– πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια πλευρώτους και τα τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάδι, τον μαϊντανό και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν
- Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε και τα μπαχαρικά
- Σε ένα πορσελάνινο ή αντικολλητικό ταψί αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά και έπειτα ρίχνουμε και ένα μέρος από τον πολτό της πατάτας τον οποίο και απλώνουμε σε μία λεπτή στρώση
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι
- Ολοκληρώνουμε με μία τελευταία στρώση, τον υπόλοιπο πολτό πατάτας.
- Κάνουμε σχέδιο με το πιρούνι και πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20′. Κόβουμε και σερβίρουμε
Καλή επιτυχία
Πηγή: NOSTIMOMAGEIREMATA