Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, και ώρα 19.30, στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.

Θα γίνει διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού της Μαρίζας Τσαγκά “Οι περιπέτειες του Ξάπλα”.

Η περίληψη του βιβλίου:

Η φιλία ενός μικρού κοριτσιού και του αγαπημένου της φίλου, του Ξάπλα, ενός παιχνιδιάρη γατούλη δοκιμάζεται, όταν νέες παρουσίες έρχονται στην αυλή της οικογένειας. Η εμφάνιση μιας περίεργης… σκιάς θα απομακρύνει τους δυο φίλους, όχι όμως για πολύ, καθώς οι τρεις κοτούλες, η Φιφίκα, η Ριρίκα και η Πιπίτσα, τον αναζητούν για να του υπενθυμίσουν την αγάπη τους.

Μετά από μια περιπετειώδη ημέρα οι τέσσερις φίλοι επιστρέφουν στην αυλή του σπιτιού, κάνουν ένα ξέφρενο πάρτι, και συνειδητοποιούν πως ο εγωισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

29

Το βιογραφικό της Μ. Τσαγκά:

Η Μαρίζα Τσαγκά γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και στο κολλέγιο City Unity College, Communication & Social Media.

Εργάζεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε κοινωνικό πρόγραμμα και παρέμβασης Δομή “ΓΕΦΥΡΑ”. Το Πρόγραμμα αποτελεί μια νέα οργανωτική προσέγγιση στη διαχείριση των αναγκών και την παροχή υπηρεσιών για την ανακούφιση των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο παρελθόν ασχολήθηκε και με τον κλάδο του τουρισμού, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνέχισε τις σπουδές στην βρεφονηπιοκομία, εκπαιδεύεται στη ζωοθεραπεία και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προσχολική αγωγή. Η αγάπη της για τα παιδιά και τα ζώα, την ώθησε να ασχοληθεί με το παιδικό παραμύθι και να το συνδυάσει με τους τετράποδους φίλους μας.

Πηγή: thecaller.gr

Share: