Σία Κοσιώνη: «Τα κορίτσια είναι πιο ασφαλή αν εκπαιδεύουμε πιο σωστά τα αγόρια μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκδήλωση μίλησαν η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, η ηθοποιός και παραγωγός Μιμή Ντενίση, η οικονομολόγος Βίκυ Πράις, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελισάβετ Φιλιππούλη, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος.

«Τα κορίτσια μας είναι πιο ασφαλή αν εκπαιδεύουμε πιο σωστά τα αγόρια μας» επισήμανε η κεντρική παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, μιλώντας για την εκπαίδευση που θα δώσει στον γιο της σχετικά με την ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών.

Από την πλευρά της, η Μιμή Ντενίση αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική κρίση που παρακολουθούμε μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Δείτε στο σχετικό βίντεο τι δήλωσαν on camera οι ομιλίτριες λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση:

Το βιβλίο της Ελισάβετ Φιλιππούλη, «Οι Γυναίκες προς την Ανθρωπότητα – Ιστορίες Επιβίωσης και Επιτυχίας», περιλαμβάνει πρωτότυπες επιστολές καταξιωμένων γυναικών από όλο τον κόσμο, ένα συλλογικό έργο που έχει στόχο να δώσει κίνητρο και δύναμη σε άλλες γυναίκες προκειμένου να διεκδικούν άφοβα τα δικαιώματα και τους στόχους τους.

Η Ελισάβετ Φιλιππούλη μετατρέπει αυτές τις επιστολές σ’ ένα είδος «συλλογικής φωνής» για κοινωνικά ζητήματα, όπως η ισότητα των φύλων, η προσφυγική κρίση, το ΛΟΑΤ κίνημα, η βία κατά των γυναικών, ο ρατσισμός, αλλά και η πανδημία της COVID-19.

Πηγή: thecaller.gr

Share: