Σακούλες κάτω από τα μάτια: Οι τύπου που υπάρχουν και πως να τους αντιμετωπίσεις

σακούλες των ματιών είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις του δέρματος για θεραπεία. Οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι μαύροι κύκλοι καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια, καθώς και από πρακτικά αναπόφευκτους παράγοντες του τρόπου ζωής (η έλλειψη ύπνου και το άγχος). Πάμε να δούμε του τύπους που υπάρχουν και πως μπορείς να τους αντιμετωπίσεις.

Πρώτος τύπος σακούλας ματιών

Εάν το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι πολύ πιο σκούρο από την υπόλοιπη επιδερμίδα σου, μπορεί να εμφανίζεις σακούλες ματιών που προκαλούνται από υπερμελάγχρωση. Η μελάγχρωση ή υπερμελάγχρωση είναι η υπερπαραγωγή μελανίνης (οι φυσικές χρωστικές που παράγονται στα κύτταρα μας που είναι υπεύθυνα για το δέρμα και τα μαλλιά χρώμα) εντός συγκεκριμένων περιοχών του δέρματος. Αυτή η υπερπαραγωγή δημιουργεί πιο σκούρες περιοχές σε σύγκριση με τον συνολικό τόνο του δέρματος, που μερικοί άνθρωποι αντιπαθούν.

Δείτε ακόμη: Το μυστικό του Tik Tok για τις “σακούλες” κάτω από τα μάτια by Kylie Jenner

Η καλύτερη λύση περιποίησης της επιδερμίδας για την υπερμελάγχρωση είναι οι φόρμουλες προϊόντων που περιέχουν συστατικά λεύκανσης και λάμψης όπως η νιασιναμίδη, η οποία αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης, την άλφα αρβουτίνη, η οποία είναι πιο ήπιο παράγωγο της υδροκινόνης και ένα πολύ αποτελεσματικό φωτιστικό του δέρματος, και η βιταμίνη C, η οποία επίσης αναστέλλει μελανίνη.

Θα πρέπει επίσης να επενδύσεις σε ένα SPF υψηλού παράγοντα και να το εφαρμόσεις ευλαβικά. Το αντηλιακό είναι πολύ σημαντικό εάν οι σακούλες σου προκαλούνται από υπερμελάγχρωση, καθώς η κατάσταση θα επιδεινωθεί με την έκθεση στον ήλιο.

Δεύτερος τύπος σακούλας ματιών

Ένας άλλος τύπος σακούλας ματιών μπορεί να προκληθεί από το σχήμα της περιοχής των ματιών και όχι από οτιδήποτε έχει να κάνει με το ίδιο το δέρμα. Πολλοί άνθρωποι έχουν βυθισμένες κόγχες και στην πραγματικότητα είναι η σκιά που σχηματίζεται που δημιουργεί την εμφάνιση των σακουλών κάτω από τα μάτια. Εάν έχεις βυθισμένες υποδοχές, το γέμισμα της περιοχής είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να την αντιμετωπίσεις. Ένας γιατρός θα μπορεί να γεμίσει την περιοχή που είναι μια χειρουργική διαδικασία.

Τρίτος τύπος σακούλας ματιών

Μια άλλη κοινή αιτία για τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι οι μπλε φλέβες που εμφανίζονται μέσω του δέρματος. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από ό,τι αλλού στο σώμα, γεγονός που κάνει τις φλέβες πιο ορατές, ειδικά αν βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια.

Εάν είναι οι μπλε φλέβες που προκαλούν το πρόβλημα, θα χρειαστείς μια κρέμα ματιών με καφεΐνη. Η καφεΐνη είναι ένας τύπος μορίου γνωστό ως αγγειοσυσταλτικό, που σημαίνει ότι μειώνει το μέγεθος των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να συσπάσει την ποσότητα του αίματος που υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματος και να κάνει τις φλέβες να φαίνονται λιγότερο εμφανείς.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Το ” σάντουιτς της ενυδάτωσης” είναι η τελευταία τάση περιποίησης που υπόσχεται την πιο υγιή επιδερμίδα

Δείτε ακόμη: 8+1 γρήγορα “κόλπα” για να κερδίσεις χρόνo στην ρουτίνα ομορφιάς σου!

The post Σακούλες κάτω από τα μάτια: Οι τύποι που υπάρχουν και πως να τους αντιμετωπίσεις appeared first on Glance.

Πηγή: glance.gr

Share: