Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου ανάλογα τον τύπο της τρίχας;

Το να γνωρίζεις πόσο συχνά να λούζεις τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο τους, θα μπορούσε να είναι αυτή η κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στο να έχεις τα μαλλιά που ονειρευόσουν και τα λιπαρά που αντιμετωπίζεις τώρα!

Πώς όμως θα ξέρεις πόσες φορές την εβδομάδα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα λούσεις; Δεν θα χρειαστεί να “παίξεις” στην τύχη αφού παρακάτω θα βρεις την κατηγορία σου.

Πόσο συχνά πλένεται η λεπτή τρίχα μαλλιών

Τα λεπτά μαλλιά συχνά απαιτούν καθημερινό λούσιμο καθώς είναι η καλύτερη από όλες τις υφές μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα άτομα με λεπτά μαλλιά τείνουν να έχουν περισσότερες τρίχες στο κεφάλι τους από οποιαδήποτε άλλη υφή τρίχας και κάθε θύλακος της τρίχας έχει έναν αδένα ελαίου συνδεδεμένο σε αυτό. Έτσι, αν έχεις λεπτά μαλλιά έχεις και περισσότερους αδένες στο κεφάλι σου, εξ ου και ο λόγος που τα λεπτά μαλλιά τείνουν να γίνονται γρήγορα λιπαρά. Επομένως το καθημερινό λούσιμο είναι συχνά απαραίτητο για την αφαίρεση της συσσώρευσης σμήγματος από το τριχωτό της κεφαλής.

Δείτε ακόμη: Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για το στέγνωμα των μαλλιών- Ποια είναι η σωστή διαδικασία

Όσοι έχουν λεπτά μαλλιά θα πρέπει να αναζητήσουν ένα ελαφρύ σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό με οφέλη όγκου, με πυκνωτικά συστατικά όπως η πρωτεΐνη σιταριού, που θα γεμίσουν τα νήματα, κάνοντας τα να φαίνονται και να αισθάνονται πιο πυκνά.

Πόσο συχνά πλένεται η μεσαία τρίχα μαλλιών

Τα μεσαία μαλλιά είναι συχνά τα πιο εύχρηστα από όλες τις υφές μαλλιών. Τείνει να γίνεται λιπαρό στις ρίζες και να είναι στεγνό από τα μεσαία μήκη έως τις άκρες, αλλά γενικά μπορεί να επιτύχει καλή ποσότητα σώματος και όγκου. Αν έχεις μαλλιά μεσαίας υφής θα πρέπει να αναζητήσεις ένα σαμπουάν που εξισορροπεί την υγρασία που θα καθαρίζει αποτελεσματικά τη ρίζα, αλλά εξακολουθεί να παρέχει αρκετή υγρασία από την μέση έως τις άκρες. Τα μαλλιά μεσαίας υφής απαιτούν λούσιμο κάθε μία με δύο ημέρες την εβδομάδα.

Πόσο συχνά να πλένεται η χοντρή τρίχα μαλλιών

Οι χοντρές τρίχες έχουν συχνά την μεγαλύτερη διάμετρο. Τείνει να έχει άφθονο φυσικό σώμα. Η μεγάλη διάμετρος της σημαίνει ότι είναι επιρρεπής στην εξάτμιση υγρασίας και να έχει ξηρά άκρα. Ωστόσο, τείνει να λαδώνει λιγότερο γρήγορα. Έτσι, εάν έχεις χοντρά μαλλιά θα διαπιστώσεις ότι μπορούν να αντέχουν περισσότερες μέρες χωρίς λούσιμο. Για να περιποιηθείς τα χοντρά μαλλιά σου, αναζήτησε προϊόντα με την ένδειξη «Επανενυδάτωση», «Ενυδάτωση» και «Λείανση» και εκείνα που εξομαλύνουν το φριζάρισμα. Ακόμα κι αν τα μαλλιά σου δεν είναι λιπαρά, το τακτικό λούσιμο είναι ακόμα απαραίτητο για να διατηρείται το περιβάλλον του τριχωτού της κεφαλής καθαρό και υγιές, επομένως δεν θα συνιστούσα να μείνεις περισσότερο από τρεις έως τέσσερις ημέρες χωρίς λούσιμο.

Πόσο συχνά να πλένεται η τρίχα με μπούκλα

Τα σγουρά μαλλιά είναι συχνά τα πιο εύθραυστα από όλες τις υφές μαλλιών λόγω της μοναδικής δομής της μπούκλας τους. Ακριβώς όπως το λύγισμα ενός καλαμιού, οι κουλούρες των μαλλιών δημιουργούν αδύναμα σημεία που μπορεί να είναι επιρρεπή σε σπάσιμο, επομένως οι μπούκλες πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται απαλά, ειδικά όταν πρόκειται για ξέπλυμα. Οι μπούκλες έχουν μια λεπτή και πορώδη δομή, που σημαίνει ότι απορροφούν και χάνουν την υγρασία γρήγορα, αφήνοντας τα νήματα ξηρά και εύθραυστα.

Για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σου, δεν πρέπει να μείνεις περισσότερο από τρεις-τέσσερις ημέρες χωρίς λούσιμο. Οποιοδήποτε άλλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως η πιτυρίδα.

L’oreal Paris

Dream Long Dry Shampoo με Βιταμίνη & Καστορέλαιο για Όγκο

Photos: Istock, L’oreal Paris

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε στο σπίτι πανεύκολη μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης

Δείτε ακόμη: Κεφάλαιο Μαλλιά: Μπορείς να εκπαιδεύσεις τα μαλλιά σου να μην “λαδώνουν”

The post Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τον τύπο τρίχας που έχεις! appeared first on Glance.

Πηγή: glance.gr

Share: