Τελικά πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μπάνιο;

Αφού οι Ashton Kutcher, Jake Gyllenhaal, Kristen Bell και ο The Rock έγιναν πρωτοσέλιδα παντού για τις συνήθειές τους στο μπάνιο, προκάλεσαν μια σειρά συζητήσεων στο διαδίκτυο: Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο; Η συχνότητα του μπάνιου επηρεάζει την υγεία κάποιου;

Ρωτήσαμε, λοιπόν, τους ειδικούς για να μάθουμε πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε ντους. Spoiler: Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανόνας γι΄αυτό το ερώτημα, αλλά ο ατομικός τύπος του δέρματός σου μπορεί να σε επηρεάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να κάνεις μπάνιο;

Αν αναρωτιέσαι μήπως το πρόγραμμα του μπάνιου σου είναι υπερβολικό, σου έχουμε καλά νέα. Οι ειδικοί μας λένε ότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας για το πόσο συχνά ένα άτομο πρέπει να κάνει ντους, οπότε ό,τι λειτουργεί για εσένα είναι εντάξει. Με άλλα λόγια, αυτό δεν είναι ιατρικό ζήτημα.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για το πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μπάνιο – εκτός από το αν αρχίζεις να μυρίζεις – είναι το πόσο καλά ανταποκρίνεται το δέρμα σου στη ρουτίνα σου.

Ορισμένα άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα επωφελούνται, όταν κάνουν λιγότερο συχνά ντους. Ωστόσο, εάν δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τα καθημερινά ντους είναι εντάξει, αν και δεν είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καλής υγιεινής στις περισσότερες περιπτώσεις.

Είναι εντάξει να κάνεις μπάνιο μία φορά την εβδομάδα;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η συχνότητα του μπάνιου εξαρτάται πραγματικά από το τι μπορεί να αντέξει το δέρμα σου και το πόσο γρήγορα το σώμα σου αρχίζει να μυρίζει. Και τα δύο διαφέρουν σημαντικά από άτομο σε άτομο. Ένα εβδομαδιαίο ντους μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να παραμείνει φρέσκος και καθαρός. Από την άλλη πλευρά, όσοι γυμνάζονται συχνά ή είναι γενικά επιρρεπείς σε έντονη εφίδρωση μπορεί να διαπιστώσουν ότι ένα εβδομαδιαίο ντους δεν τους είναι αρκετό.

Όσο για το πώς η συχνότητα του ντους επηρεάζει το δέρμα σου, οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν δύο σχολές σκέψης για το θέμα, προσθέτοντας ότι το μπάνιο «μπορεί να επιδεινώσει ή να βελτιώσει μια κατάσταση του δέρματος» ανάλογα με την κατάστασή του. Οι άνθρωποι που πάσχουν από έκζεμα και άλλες χρόνιες δερματικές παθήσεις, καλό είναι να μειώσουν τα ντους τους σε κάθε δεύτερη μέρα.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Ξέχασες να λούσεις τα μαλλιά σου; Το trick για να δείχνεις σαν να βγήκες μόλις από το μπάνιο!

Δείτε ακόμη: Σε ποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας βοηθάει το ζεστό μπάνιο; Νέα έρευνα απαντά!

The post Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις μπάνιο μέσα στην εβδομάδα τελικά; appeared first on Glance.

Πηγή: glance.gr

Share: