Πώς να αποκτήσετε τα απόλυτα θελκτικά χείλια! Τονίστε τα σωστά ανάλογα με το σχήμα τους

Κάθε γυναίκα θέλει όμορφα, ζουμερά χείλη, που θα δώσουν έναν αέρα εντυπωσιακό και απόλυτα σέξι.

Υπάρχουν πολλά τιπς για να έχουμε φυσικά όμορφα χείλη, ή να τα κάνουμε να δείχνουν μεγαλύτερα μέσω του μακιγιάζ, όμως το πιο σημαντικό από όλα, είναι να αναγνωρίσουμε το σχήμα τον χειλιών μας και να το αναδείξουμε κατάλληλα!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε χρήσιμες συμβουλές για να αναδείξετε με τον πιο όμορφο τρόπο τα χείλη σας!

Χείλη σε σχήμα καρδιάς

Ένα από τα πιο πολυπόθητα σχήματα είναι αυτό σε σχήμα καρδιάς. Το σχήμα αυτό αναγνωρίζεται καθώς το άνω χείλος έχει συνήθως μια εμφανή “βουτιά” στη μέση που μοιάζει με την καμπύλη μιας καρδιάς. Για να αναδείξετε το φυσικό σας σχήμα πρέπει να πατήσετε το περίγραμμα πάνω στο φυσικό σας περίγραμμα, καθώς και στο άνω χείλος εκεί που κάνει την “καρδιά” πάνω από το “Cupid Bow”. Εάν θέλετε να τα κάνετε να φαίνονται ακόμη πιο γεμάτα μετά την εφαρμογή του κραγιόν σας, αναμίξτε μια ελαφρύτερη σκιά στο κέντρο.

Το πάνω χείλος πιο “βαρύ”

Ένα σχήμα το οποίο το αναγνωρίζουμε καθώς το πάνω χείλος φαίνεται πιο γεμάτο από το κάτω μέρος. Για εσάς που θέλετε να εξισορροπήσετε τη συμμετρία των χειλιών, καλό είναι στο κάτω μέρος να ξεπερνάτε ελαφρώς το όριο του φυσικού σας περιγράμματος, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός πληρέστερου κάτω χείλους. Βεβαιωθείτε ότι το άνω χείλος σας έχει τραβηχτεί μέσα στις φυσικές του γραμμές.

Πιο μεγάλο κάτω χείλος

Στον αντίποδα από το παραπάνω, βρίσκεται το σχήμα αυτό. Εδώ το κάτω χείλος σας φαίνεται πιο γεμάτο. Παρόμοιο με το προηγούμενο σχήμα μπορείτε να κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Χρωματίστε μέσα στις γραμμές το κάτω χείλος σας, αλλά περιγράψτε το άνω χείλος σας έξω από τη φυσική του γραμμή και τελειώστε με ένα γυαλιστερό κραγιόν.

Γεμάτα χείλη

Αν έχετε από τη φύση σας γεμάτα, σαρκώδη χείλη, είστε πολύ τυχεροί! Με το σχήμα αυτό το μακιγιάζ σας είναι πολύ εύκολο. Αν θέλετε να τους κάνετε το επίκεντρο του μακιγιάζ σας, χρησιμοποιήστε τολμηρό ματ κραγιόν. Ωστόσο, εάν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή μακριά από τα χείλη σας επιλέξτε να τονίσετε περισσότερο το μακιγιάζ των ματιών σας και να αφήσετε τα χείλη σας σε πιο φυσικούς τόνους.

Λεπτά χείλη

Τα λεπτά χείλη αναγνωρίζονται γιατί και το πάνω και το κάτω έχουν μία ισορροπία. Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας θα ήταν να τονίσετε το περίγραμμα των χειλιών σας, με το να βγείτε λίγο παραπάνω από τις φυσικές σας γραμμές, και έπειτα να γεμίσετε τα χείλη σας. Τελειώστε το μακιγιάζ των χειλιών με την προσθήκη ενός γυαλιστερού γκλος στο κέντρο τους.

Πλατιά χείλη

Το σχήμα αυτό μπορείτε να το αναγνωρίσετε όταν χαμογελάτε. Αν τα χείλη σας εκτείνονται από μάγουλο σε μάγουλο, τότε έχετε ένα ευρύ χαμόγελο που σημαίνει ότι έχετε φαρδιά χείλη. Για να έχετε μία πιο σαφή εικόνα, φανταστείτε το σχήμα των χειλιών της Τζούλια Ρόμπερτς η οποία είναι γνωστή για το υπέροχο χαμόγελό της.

Εάν παρόλα αυτά θέλετε να ισορροπήσετε το σχήμα των χειλιών σας, δοκιμάστε το ombre με δύο, κρεμώδη κραγιόν που ταιριάζουν χρωματικά. Γεμίστε τα χείλη σας με την πιο ανοιχτή σκιά και στη συνέχεια εφαρμόστε την πιο σκούρα σκιά στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών σας και μετά σβήστε τα μεταξύ τους. Αυτό βοηθά στη δημιουργία της ψευδαίσθησης των χειλιών με μεγαλύτερο ύψος .

Μικρά στρογγυλά χείλη

Εάν τα άνω και κάτω χείλη σας έχουν περίπου ίσο ύψος, περιορισμένο πλάτος και είναι γεμάτα με στρογγυλεμένες άκρες, είναι πολύ πιθανόν να έχετε το εν λόγω σχήμα χειλιών. Είστε τυχεροί, αυτό το φυσικό σχήμα είναι λαχτάρα για πολλές γυναίκες. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε τις πιο σκούρες αποχρώσεις που τείνουν να κάνουν τα χείλη σας να φαίνονται μικρότερα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο γυαλιστερό τελείωμα, για να κάνετε τα χείλια σας να φαίνονται πιο παχιά και βελούδινα.

The post Πώς να αποκτήσετε τα απόλυτα θελκτικά χείλια! Τονίστε τα σωστά ανάλογα με το σχήμα τους appeared first on Glance.

Πηγή: glance.gr

Share: