Ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε στην κάμερα του Πρωινού την Πέμπτη στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός θέλησε να εκφραστεί με αιχμηρότητα γύρω από το θέμα του επερχόμενου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

Ο Πέτρος Ξεκούκης σημείωσε σε πρώτο χρόνο πως «εμείς ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος, αυτή είναι η Ελλάδα. Άλλο η εκκλησία, άλλο η πολιτεία.

Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει έστω μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ζουν και τους ενδιαφέρει αυτό το θέμα.

Οι κανόνες όμως οι αποστολικοί είναι σαφείς: ο Κύριος έκανε το πρώτο του θαύμα στο γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας. Δεν παντρεύτηκαν δυο γυναίκες ούτε δυο άντρες.

Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι τότε; Δεν ευλόγησε όμως γιατί είπε απλούστατα ότι το «αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε τη γη». Πως θα αυξηθούν και θα κυριεύσουν τη γη;».

«Είναι δικαίωμα τους, είναι σεβαστή η άποψη τους, δεν μας αφορά ούτε και έχουμε κανένα δικαίωμα να επέμβουμε στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Δεν πρέπει όμως να μπερδεύουν τους νόμους της εκκλησίας με τους νόμους του κράτους.

Καλά έκανε η εκκλησία και είπε αυτό που είπε, διότι μην μου πείτε και για την υιοθεσία! Ακόμα δεν τους παντρέψαμε!

Ακόμα δεν εγέννησε και Γιάννη τον εβγάλαμε, που λέμε και στα Μέγαρα. Ας δούμε πρώτα τι θα γίνει με τον γάμο».

«Ποιος πολιτικός θα βγάλει αυτή την καυτή πατάτα και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο;

Ξέρω πάρα πολλούς πολιτικούς που ψήφισαν ένα νομοσχέδιο και δεν ξαναείδαν τη βουλευτική καρέκλα ποτέ! Θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά ο βουλευτής και ο υπουργός που θα υπογράψει αυτόν τον νόμο εάν θέλει να τον ξαναέχουμε μαζί μας υπουργό, να τον χειροκροτάμε και να τον βλέπουμε.

Ο λαός θα κρίνει εάν είναι σωστό ή όχι. Ας βγούμε έξω στην κοινωνία να ρωτήσουμε».

«Είμαι σαφής ότι διαφωνώ και ήταν σαφέστατη η απόφαση της συνόδου. Άλλο παιδί, άλλο ένα ζώο. Εγώ αγαπώ τα ζώα αλλά ένα παιδί ποιος θα το διαπαιδαγωγήσει; Όταν θα πάει στο σχολείο, θα τον συνοδεύουν δυο άντρες και θα του πει ο συμμαθητής του:

Ποιος είναι η μαμά σου, ο Μητσάρας ή ο Βαγγέλης;». Τι θα πει τότε; Με ποιο δικαίωμα θα παίξει στην ψυχολογία αυτού του μικρού παιδιού.

Ποιος ρωτάει αυτό το παιδί εάν θέλει να έχει δυο άντρες ή δυο γυναίκες για μητέρα και πατέρα; Εμείς για τον εγωισμό μας θέλουμε, το παιδί όμως θέλει να ακούει το φυσιολογικό και όταν θα μεγαλώσει ας αποφασίσει αυτό» συμπλήρωσε εν συνεχεία ο Πέτρος Ξεκούκης.

Πηγή: thecaller.gr

Share: