Πέντε ασκήσεις για super δυνατούς κοιλιακούς και καλύτερη στάση σώματος

Μπορούμε να αποκτήσουμε δυνατό κορμό και κοιλιακούς… πέτρα κάνοντας γιόγκα; Ναι,απαντά η yoga instructor Βάλια Γιατζάκη και μας παρουσιάζει τις πέντε ασκησεις που ενδυναμώνουν τον κορμό, στοχεύουν στους κοιλιακούς και βελτιώνουν τη στάση του σώματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Πόνος στη μέση: Επτά απλές ασκήσεις που ανακουφίζουν – Δοκιμάστε τις


Τέσσερις ασκήσεις γιόγκα που μειώνουν θεαματικά το άγχος και την ένταση


Τέσσερις ασκήσεις που βελτιώνουν τη στάση του σώματος και ανακουφίζουν τον αυχένα

Στην πραγματικότητα, ένα από τα οφέλη της γιόγκα είναι ότι είναι τόσο ποικιλόμορφη ως πρακτική, και ανάμεσα σε όλα τα διαφορετικά στυλ και στάσεις, μπορείτε πραγματικά να βρείτε μια πρακτική που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε διάθεση και στόχο. Ένας τρόπος για να προσεγγίσετε τις πρακτικές που βασίζονται στη γιόγκα είναι να επιμεληθείτε μια ακολουθία που στοχεύει μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, όπως τα πόδια, τα χέρια ή τον πυρήνα. Αν και η ενδυνάμωση του συνολικού σώματος είναι σημαντική για τη συνολική υγεία και τη φυσική κατάσταση, οι προπονήσεις εστιασμένες στην περιοχή σάς επιτρέπουν να αποκομίσετε πιο συγκεκριμένα οφέλη ενδυνάμωσης και μπορεί να διορθώσετε τις μυϊκές ανισορροπίες στις πιο αδύναμες περιοχές σας.

Είτε μόλις ξεκινάτε το ταξίδι σας στη γιόγκα είτε είστε λάτρης του μαθήματος Vinyasa, η ενσωμάτωση στάσεων γιόγκα που στοχεύουν και ενισχύουν τους κοιλιακούς και τον κορμό θα είναι επωφελής για την πρακτική της γιόγκα και τη γενική σας φυσική κατάσταση. Η ύπαρξη ενός ισχυρού πυρήνα μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος και στην υγεία της σπονδυλικής στήλης, αλλά και να σας επιτρέψει να προχωρήσετε σε πιο δύσκολες στάσεις ισορροπίας.

Επομένως, αν θέλετε να ενδυναμώσετε τον κορμό σας, εντάξτε αυτές τις 5 θέσεις γιόγκα που στοχεύουν τους κοιλιακούς σας και ενισχύουν και τονώνουν τον πυρήνα σας:

1.Φέρε τις παλάμες στο άνοιγμα των ωμών και τα γόνατα στο άνοιγμα της λεκάνης. Σφίξε την κοιλιά και τους γλουτούς. Σήκωσε πρώτα το ένα χέρι και μετά το αντίθετο πόδι. Μείνε για 5 αναπνοές. Αν σου είναι εύκολο βάλε κίνηση. Τέντωσε προς τις δυο αντίθετες κατευθύνσεις και φέρε γόνατο αγκώνα μαζί στο κέντρο. Επανέλαβε για 10 φορές, από την μια και 10 από την άλλη.

2.Ίδια βάση με την πρώτη απλά τέντωσε το δεξί πόδι πίσω το αριστερό και έλα στην θέση της σανίδας. Σφίξε πολύ καλά τους γλουτούς και την κοιλιά. Μείνε για 5 αναπνοές. Αν σου είναι εύκολο, βάλε κίνηση μπρος πίσω όπως είσαι, χωρίς να αλλάζει η λεκάνη.

3.Ίδια βάση με την δεύτερη, απλά στρίβεις τα πέλματα από την μια πλευρά και σηκώνεις το πάνω χέρι. Ψηλά η λεκάνη σφίξε, γλουτούς και κοιλιά! Μείνε για 5 αναπνοές. Επανάλαβε και από την άλλη μεριά.

4.Κάθισε με την λεκάνη στο έδαφος, φέρε τα γόνατα στο ύψος τους στήθους, άνοιξε τον θώρακα και τέντωσε τα πόδια και τα χέρια μπροστά. Μείνε για 5 αναπνοές

5.Από όρθια θέση, φέρε το δεξί πόδι στο στήθος, φέρε ταυτόχρονα το κορμό μπροστά και το πόδι πίσω φέρνοντας παράλληλα το σώμα με το έδαφος. Μείνε για 5 αναπνοές

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου. Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.
Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:
Instagram: https://www.instagram.com/valiagiatz
Email: [email protected]

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις ασκήσεις που βελτιώνουν τη στάση του σώματος και ανακουφίζουν τον αυχένα

Πόνος στον αυχένα: 4 απλές κινήσεις που ανακουφίζουν

Πόνος στην πλάτη: Πέντε ασκήσεις που ανακουφίζουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόνος στη μέση: Επτά απλές ασκήσεις που ανακουφίζουν – Δοκιμάστε τις

Τέσσερις ασκήσεις γιόγκα που μειώνουν θεαματικά το άγχος και την ένταση

Τέσσερις ασκήσεις που βελτιώνουν τη στάση του σώματος και ανακουφίζουν τον αυχένα

Πηγή: ygeiamou.gr

Share: