Ο Παύλος Κοντογιαννίδης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο.

Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, τόσο για τις οικονομικές του απολαβές από την μακρά θητεία σε θέατρο και τηλεόραση όσο και για τις μειώσεις που δέχθηκε στη σύνταξη του.

-Είναι αλήθεια ότι σας έκοψαν τη σύνταξη από 2.500 ευρώ σε 1.200 ευρώ;

Η πρώτη σφαγή έγινε από Σαμαρά και Βενιζέλο και μετά ήρθε ο Κατρούγκαλος και τα ισοπέδωσε.

Είναι αλήθεια ότι μου έκοψαν λοιπόν και έμενα τη σύνταξη από 2.500 ευρώ σε 1.200. Δεν έγινε μόνο σε εμένα βέβαια αυτό, αλλά στους περισσότερους συναδέλφους μου.

Εγώ είχα πάρα πολλά βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για επικουρική, διότι δούλευα στο θεατρικό εργαστήρι και στο Θεσσαλικό θέατρο που οργώναμε την Ελλάδα.

Η επικουρική από 650 ευρώ πήγε στα 120. Αυτό είναι πραγματική κλοπή, αντισυνταγματική!

Είναι δύσκολη πλέον η επιβίωση, παλιά έκανα κάποια διαφημιστικά και μάζευα περίπου επτά-οχτώ χιλιάδες, τώρα είναι πιο δύσκολα όλα. Παλεύουμε για την αξιοπρεπή διαβίωση.

-Μετά από τόσα χρόνια καριέρας ως πρωταγωνιστής σε πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές δεν μαζέψατε χρήματα για να κάνετε περιουσία;

Έχω ένα σπίτι, την μηχανή μου και το αυτοκίνητό μου.

Δεν παραπονιέμαι, είμαι ευχαριστημένος. Έβαζα πάντα χρήματα στην άκρη τις καλές εποχές, δεν τα έτρωγα ούτε στο καζίνο, ούτε στον τζόγο, ούτε στη νύχτα.

Εξάλλου δούλευα στη νύχτα ως επαγγελματίας τραγουδιστής για είκοσι χρόνια περίπου στα ρεμπετάδικα και έχω μεγάλη εμπειρία του χώρου.

Από την άλλη βέβαια, τα έτοιμα λεφτά δυστυχώς τελειώνουν γρήγορα!

Πηγή: thecaller.gr

Share: