Θέλετε να φτιάξετε παστίτσιο αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο; H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την λύση.

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά (ριγκατόνι ή κοραλάκι ή κοφτό μακαρόνι)

Αλάτι
3 – 4 κ.σ. κεφαλοτύρι (για την κρούστα)

Για τη ζουμερή σάλτσα κιμά

700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φέτ. μπέικον (προαιρετικά)
1 σκελ. σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κλων. σέλερι
2 καρότα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλ. κονιάκ
1 συσκ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
1/2 φλ. νερό
1 δαφνόφυλλο
1/2 ξυλάκι κανέλλας

-Αλάτι
-Πιπέρι

Για την εύκολη κρέμα μπεσαμέλ

1250 γρ. γάλα
125 γρ. κορν φλάουρ (6 κ.σ.)
2 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά χτυπημένα (προαιρετικά)

-Αλάτι
1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. κεφαλοτύρι

Πηγή: argiro.gr

Share: