Πασχάλης Τσαρούχας: Δεν έχω προσβάλει τη γενετήσια αξιοπρέπεια κανενός

Το θέατρο δέχτηκε ένα πλήγμα με τις αποκαλύψεις που έγιναν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα;

Πλήγμα δεν δέχτηκε το θέατρο, αλλά κάποιοι άνθρωποι που προσέβαλαν το ίδιο το λειτούργημά τους. Το θέατρο βγαίνει καλύτερο, πιο καθαρό και πιο ζωντανό. Αυτό το δείχνει και η προσέλευση του κόσμου. Στις μεγάλες υποθέσεις τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ό,τι και να πούμε εμείς, δεν ισχύει και δεν πρέπει να ισχύει.

Συνεχίζουν να έρχονται καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών;

Σε μία με δύο από τις επόμενες συνεδριάσεις θα έχουμε ολοκληρώσει. Έχουμε εκλογές το καλοκαίρι και έτσι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους επόμενους ένα Πειθαρχικό Συμβούλιο χωρίς εκκρεμείς υποθέσεις.

Θέλετε να είστε ξανά πρόεδρος του Πειθαρχικού;

Δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρος. Ήταν πολύ βαρύ το φορτίο και βγήκαν πράγματα που δεν υποψιαζόμασταν. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι.

Έχετε μετανιώσει για συμπεριφορές σας απέναντι σε συναδέλφους σας;

Η δουλειά μας φέρνει πολλές φορές εντάσεις και αυτές δεν μπορεί να απαλειφθούν, γιατί εμείς στο θέατρο παράγουμε ζωή. Καλό όμως είναι να υπάρχει ένα μέτρο, ένα όριο. Όταν ξεκίνησε η ιστορία με το #metoo, όλοι μπήκαμε σε μια διαδικασία να σκεφτούμε: Εγώ έχω κάνει κάτι; Έχω προσβάλει κάποιον;

Πέρα από μικροπαρεξηγήσεις την ώρα της δουλειάς, όχι, δεν θεωρώ ότι έχω υπερβεί ποτέ τα όρια κάποιου ή τον έχω προσβάλει όσον αφορά είτε τη γενετήσια αξιοπρέπειά του είτε την προσωπικότητά του. Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να ντρέπομαι ή να μετανιώνω.

Πηγή: thecaller.gr

Share: