Παντελής Καναράκης: «Η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα» λέει το περιοδικό για τη φωτογράφιση ως Ιησού (VID)

Ο ηθοποιός πόζαρε με ακάνθινο στεφάνι ξεσηκώνοντας «θύελλα» αρνητικών αντιδράσεων στον εκκλησιαστικό χώρο. Στο πλαίσιο της φωτογράφισης μάλιστα, ο ηθοποιός φωτογραφήθηκε και μαζί με τους συνεργάτες του, αναπαριστώντας τον Μυστικό Δείπνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται», επτά ιερείς προχώρησαν σε μήνυση εναντίον του Παντελή Καναράκη και του περιοδικού για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Όπως αποκαλύφθηκε μέσα από την εκπομπή «Mega Καλημέρα», το περιοδικό ζήτησε συγγνώμη από τον εκκλησιαστικό χώρο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κι ανακοίνωσε πως δεν θα κυκλοφορήσει, τελικά.

Συγκεκριμένα, ο εκδότης του περιοδικού «Κοίτα» δήλωσε: «Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτόν τον λόγο και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω επίσης, ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει. Η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα».

Πηγή: thecaller.grShare: