Ο γιατρός του Κοντομηνά αποκαλύπτει: «Δε μπορούσε να μιλήσει, ήταν μηδενική η επαφή του με τον κόσμο»

Ο προσωπικός γιατρός του, Δημήτριος Λινός μίλησε στο Πρωινό του Ant1 και τον Ισίδωρο Φίκαρη, αποκαλύπτοντας τις τελευταίες στιγμές του επιχειρηματία.

«Εγώ τον Δημήτρη Κοντομηνά τον γνώρισα στην τελευταία φάση ζωής του, τα 3-4 τελευταία χρόνια, όταν ήδη υπήρχαν τα σημάδια μίας σοβαρής ασθένειας. Σε αυτό το διάστημα γνώρισα τον Κοντομηνά από διάφορες απόψεις. Ήταν επιλεκτικός, σε κάποια φάση στο νοσοκομείο που είχε επικοινωνία ήρθε ένας πολιτικός για να του μιλήσει και ο Κοντομηνάς του είπε ότι δεν τον ξέρει. Η τηλεόραση ήταν πάντοτε ανοιχτή ειδικά στην αρχή. Όταν έμπαινα στο δωμάτιό του, έβλεπε ΑΝΤ1» δήλωσε αρχικά.

«Τα τελευταία 2 χρόνια, η επαφή του με τον κόσμο ήταν μηδενική. Χρειάστηκε να του κάνουμε τραχειοστομία, δηλαδή τεχνικά δε μπορούσε να μιλήσει. Είναι πολύ σκληρό να είσαι φυλακισμένος στο ίδιο σου το σώμα. Όμως, είχε το μυαλό του, κατά την άποψή του. Η οικογένεια και εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να έρθει κανένας να τον επισκεφθεί.

Ο γαμπρός του τον αγαπούσε πολύ και μου είπε «Σας παρακαλώ κ. καθηγητά να τον κοινωνήσετε στη ΜΕΘ». Τον κοινωνώ, γίνεται άλλος άνθρωπος, ήταν Παρασκευή και έφυγα. Περίμενα μέχρι το βράδυ να έχει φύγει. Μου λένε «τι του έκανες του Κοντομηνά»; Ξαναπήγε στο δωμάτιο και έζησε ακόμα έναν μήνα», πρόσθεσε.

«Όταν τον κοινώνησα, έζησε για ακόμα έναν μήνα. Αυτό ήταν το μεγαλείο, αλλά και το δράμα του. Δεν έφυγε φυτό που λέμε, έφυγε ζωντανός» αποκάλυψε.

Πηγή: thecaller.gr

Share: