Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι νηστίσιμο και vegan και περιέχει μία βάση με μπισκότα και γάλα αμυγδάλου και μία σπιτική βελούδινη σοκολατένια κρέμα με λίγα και απλά υλικά. Είναι νηστίσιμο, είναι πιο υγιεινό σε σύγκριση με τα άλλα γλυκά και μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο.
Υλικά
Μπισκότα 180 γραμμάρια digestive
Γάλα Αμυγδάλου 100 γραμμάρια
Για την κρέμα
Γάλα Αμυγδάλου 900 γραμμάρια
Κακαο 100 γραμμάρια σκόνη
Ζαχαρη 200 γραμμάρια
Κορν Φλαουρ 70 γραμμάρια
Βανίλια 2
Για το στόλισμα
Μπισκότα Λίγα digestive
Σοκολάτα Λίγες νιφάδες
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε κάθε ποτηράκι. Τα βρέχουμε με γάλα αμυγδάλου ή με χυμό μπανάνα.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , το κακάο , την ζάχαρη , τις βανιλίνες , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα ταψάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντας την με μια μεμβράνη.
- Αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα και την βάζουμε μέσα σε ένα κορνέ.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα 6 ποτηράκια και στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο και νιφάδες κουβερτούρας!! Το πιο εύκολο και νόστιμο νηστίσιμο γλυκάκι με βελούδινη κρέμα είναι έτοιμο να το απολαύσετε !!
Καλή σας επιτυχία!!
Εναλλακτικά αντί για γάλα αμυγδάλου μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα χυμό μπανάνας
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής
Πηγή: daddycool.gr