Νέα ρουτίνα ομορφιάς: Τα "καλά" βακτήρια του δέρματος είναι η επανάσταση στην περιποίηση

Η ευαισθησία του δέρματος αυξάνεται και συσχετίζεται στενά με την άνθηση της περιποίησης στο σπίτι. Η υπερβολική χρήση σκληρών οξέων και ρετινολών μπορεί να αφήσει το δέρμα απογυμνωμένο και αντιδραστικό. Με την συνεχόμενη χρήση προϊόντων ομορφιάς μπορεί να διαταράξεις τον φραγμό του δέρματός σου (την πιο εξωτερική άμυνα του δέρματος που κρατά τις τοξίνες έξω και τα καλά πράγματα – όπως η υγρασία – μέσα).

Οι μάρκες περιποίησης δέρματος που είναι φιλικές προς τα μικρόβια ( ναι πολύ σωστά διάβασες) όπως η Esse, η Aurelia, η Mother Dirt και η Gallinée έχουν καινοτομήσει για να δημιουργήσουν φόρμουλες που λειτουργούν με τη φυσική χλωρίδα του δέρματός σου. Χρησιμοποιόντας την κοινότητα δισεκατομμυρίων φιλικών μικροοργανισμών και «καλών βακτηρίων» που συνθέτουν το μικροβίωμα μας. Αυτό το μίνι οικοσύστημα, που ζει ειρηνικά στο δέρμα μας, μπορεί να σε βοηθήσει στον προσδιορισμό στοιχείων όπως το επίπεδο pH, την απορρόφηση του προϊόντος και, τελικά, το πόσο υγιές είναι το δέρμα σου. Βοηθούν στην εξισορρόπηση των κακών βακτηρίων όπως το C. acnes (που προκαλεί ακμή) ή το S. aureus (που συνδέεται με το έκζεμα). Όταν το μικροβίωμα μας είναι μη ισορροπημένο από την υπερδιέγερση, από τη ρύπανση και την σκληρή ενεργή περιποίηση του δέρματος, μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε δερματικά προβλήματα.

Η παραδοσιακή περιποίηση του δέρματος και οι θεραπείες έχουν επηρεάσει αρνητικά το φυσικό μικροβίωμα του δέρματος και το έχουν απογυμνώσει από τα ισχυρά βακτήρια που προστατεύουν και θρέφουν το δέρμα. Αυτό εμφανίζεται με τη μορφή σύγχρονων προβλημάτων του δέρματος, όπως η μελάγχρωση, η ακμή, η ροδόχρου ακμή, η αφυδάτωση και η γήρανση. Τα προβιοτικά αποτελούν μια έξυπνη επιλογή αφού είναι μια μορφή των «καλών βακτηρίων» που χρειάζεται το δέρμα σου. Και, μπορούν να υποστηριχθούν και από πρεβιοτικά.

Τα πρεβιοτικά είναι συνήθως ειδικοί τύποι σακχάρων ή ινών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από καλά βακτήρια. Είναι ένα καταπληκτικό συστατικό γιατί τα πρεβιοτικά τροφοδοτούν μόνο τα καλά βακτήρια που υπάρχουν ήδη στο δέρμα. Όχι μόνο βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην ανοικοδόμηση του δερματικού φραγμού. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχεις υπερανάπτυξη κακών βακτηρίων, που προκαλούν ακμή, έκζεμα, ερεθισμό ή ξηρότητα. Είναι ένας τόσο επαναστατικός τρόπος να δεις και να αντιμετωπίσεις αυτά τα δερματικά προβλήματα.

Όσο για τους αγαπημένους μας ισχυρούς ορούς ( serum) , μπορείς ακόμα να τους χρησιμοποιήσεις. Τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά είναι πολύ ήπια από τη φύση τους και η νέα ρουτίνα περιποίησης του δέρματος μας παροτρύνει να είμαστε πιο καλοί με το δέρμα και τον εαυτό μας. Ένα προβιοτικό και πρεβιοτικό πρόγραμμα περιποίησης δέρματος θα βοηθήσει να απαλύνει το δέρμα σου αν σου αρέσουν τα ρετινοειδή και τα ισχυρά οξέα και επιθυμείς να τα χρησιμοποιείς. Όλα με μέτρο!

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Blemish Control Serum από την Youth Lab: Ο νέος απολεπιστικός ορός καθημερινής χρήσης

Δείτε ακόμη: Ο απόλυτος οδηγός σου για τη διαφορά ανάμεσα σε οργανικά, vegan και φυσικά προϊόντα

The post Νέα ρουτίνα ομορφιάς: Τα “καλά” βακτήρια του δέρματος φέρνουν την επανάσταση στην περιποίηση appeared first on Glance.

Πηγή: glance.grShare: