Μεταμόσχευση φρυδιών: Η ιατρική λύση στα λεπτά φρύδια

Η εμφάνιση των λεπτών φρυδιών έγινε επιτυχία από τα σούπερ models της δεκαετίας του ’90, όπως η Linda Evangelista, η Naomi Campbell και η Kate Moss, καθώς και διασημότητες όπως η Angelina Jolie, η Gwen Stefani και η Drew Barrymore. Στη θέση τους, πολλά χρόνια αργότερα ήρθα τα θαμνώδη φρύδια τα οποία ήταν σταθερά πρωτοσέλιδα την τελευταία δεκαετία περίπου, μέχρι τώρα, ίσως;

Μια γυναίκα που επαναφέρει ανοιχτά την τάση των λεπτών φρυδιών είναι το μοντέλο, Bella Hadid. Για να είμαστε δίκαιοι, είναι μια από τις λίγες διασημότητες της χιλιετίας που δεν ανέβηκαν ποτέ στο τρένο με τα πυκνά φρύδια. Στην αντίπερα όχθη είναι το μοντέλο Chrissy Teigen. Η Chrissy Teigen ανανέωσε την εμφάνισή της με πιο πυκνά, πιο γεμάτα φρύδια χάρη στην επέμβαση μεταμόσχευσης φρυδιών που έκανε.

Η Teigen ήθελε πίσω τα πυκνά της φρύδια καθώς μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους ότι «είναι τόσο ωραίο να έχεις ξανά φρύδια». Και σε περίπτωση που επιστρέψει η τάση των λεπτών φρυδιών, το μοντέλο και μαμά πρόσθεσε μια προειδοποίηση: «Έφηβοι: Μην τα αφαιρείτε όλα όπως έκανα εγώ!!»

Δείτε ακόμη: Στιλιζαρισμένα και χνουδωτά φρύδια; Η νέα πρόταση στην ομορφιά

Τα φρύδια παίζουν τεράστιο ρόλο στην αισθητική του προσώπου. Πλαισιώνουν τα μάτια και μπορεί είτε να είναι ένα πλεονέκτημα για τα μάτια είτε μπορεί να είναι το ενοχλητικό μέρος του πρωινού σας που πρέπει να αφιερώσετε δέκα λεπτά για να το γεμίσετε. Ξέρω πάρα πολλούς ανθρώπους, ολόκληρες γενιές, που είτε αφαίρεσαν υπερβολικά τα φρύδια λόγω της τάσης ή απλά αντιμετώπιζε αραίωση φρυδιών με τον καιρό. Η μεταμόσχυεση φρυδιών είναι μια διαδικασία όπου συμφωνείς αμοιβαία με τον γιατρό για το σχήμα, την πυκνότητα κ.λπ.

Τι είναι η μεταμόσχευση φρυδιών:

Η μεταμόσχευση φρυδιών είναι μια διαδικασία όπου ένας αισθητικός χειρουργός παίρνει ένα μόσχευμα μαλλιών. Ο χειρουργός παίρνει το μόσχευμα τόσο με την τρίχα όσο και με τις ρίζες τους (θυλάκιο) και το μετακινεί στην περιοχή των φρυδιών. Το μόσχευμα μαλλιών συνήθως αφαιρείται από τον αυχένα ή την περιοχή γύρω από το αυτί. Μόλις αφαιρεθούν τα μοσχεύματα τρίχας, τοποθετούνται σε δοχείο αποθήκευσης με παγωμένο αλατούχο διάλυμα για έως και μία ώρα προτού εμφυτευτούν στα φρύδια σου από τον χειρουργό.

Οι μεταμοσχεύσεις φρυδιών συνήθως γίνονται με τοπική αναισθησία, επομένως δεν θα νιώσει τίποτα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, η περιοχή αφήνεται ανοιχτή και αρχίζει να σχηματίζεται κρούστα γύρω από τα πρόσφατα μεταμοσχευμένα ωοθυλάκια. Αυτές οι κρούστες αποτελούν φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης και θα πρέπει να πέσουν μετά από μερικές ημέρες. Οι υποστηρικτές της μεταμόσχευσης φρυδιών σημειώνουν ότι οι νέες τρίχες φαίνονται φυσικές επειδή είναι δικές σου. Η διαδικασία μπορεί επίσης να περιορίσει την ανάγκη για μακιγιάζ φρυδιών.

Μειονεκτήματα μεταμόσχευσης φρυδιών:

Ωστόσο, αναφέρονται και μειονεκτήματα αυτής της διαδικασίας. Ένα, ότι είναι δαπανηρό. Μπορεί επίσης να χρειαστούν αρκετοί μήνες μέχρι να «πάρουν» τα νέα ωοθυλάκια ώστε να δεις πλήρη αποτελέσματα. Τέλος, υπάρχει πιθανότητα αυτά τα νέα θυλάκια να μην παράγουν νέες τρίχες. Μια μεταμόσχευση φρυδιών μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα εάν δεν είσαι ευχαριστημένη με την εμφάνιση των φρυδιών σου και θέλεις μια πιο μόνιμη λύση. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να ποικίλλουν και υπάρχει πάντα κίνδυνος παρενεργειών με την αισθητική χειρουργική. Αυτό ισχύει ακόμη και με μια φαινομενικά απλή διαδικασία όπως η μεταμόσχευση φρυδιών. Ζυγίστε προσεκτικά όλες τις επιλογές σας και ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Photos: Abaca press, istock

Δείτε ακόμη: Skinny φρύδια: Υιοθέτησε το look της Bella Hadid!

Δείτε ακόμη: Η make up artist της Kourtney Kardashian δίνει τα 5 βήματα για τέλεια φρύδια!

The post Μεταμόσχευση φρυδιών: Η ιατρική λύση στα λεπτά φρύδια appeared first on Glance.

Πηγή: glance.gr

Share: