Από τα αγαπημένα φρούτα του φθινοπώρου, το αχλάδι ενώνεται με τη σοκολάτα σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό και δημιουργούν μια μαρμελάδα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρμελάδα

750 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 πορτοκάλι
χυμός από 1 λεμόνι
1 κιλό αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα αχλάδια.

Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει ξανά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για 1 νύχτα.

Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, καθαρίζουμε από τους αφρούς και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 105ºC.

Αν δεν υπάρχει θερμόμετρο, σε καθαρό πιάτο ρίχνουμε μία σταγόνα για να δούμε αν έχει δέσει.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Πηγή: thecaller.gr

Share: