Κώστας Φιλίππογλου: «Είμαι μάρτυρας στη δίκη του Λιγνάδη και δεν με νοιάζουν οι συνέπειες» (vid)

Ειδικότερα, ο Κώστας Φιλίππογλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η θεατρική μας παιδαγωγική έλεγε ότι θα πρέπει να προσβάλλεις τον μαθητή σου, θα πρέπει να του πετάξεις ένα τασάκι στο κεφάλι, θα πρέπει να τον πιέσεις και θα πρέπει να του μιλήσεις στον ενικό και άσχημα. Κάποιοι αισθανόμασταν ότι «αφού με βρίζει, με προσέχει». Πηγαίνω στο Λονδίνο για να δουλέψω επαγγελματικά και ξαφνικά βλέπω έναν άνθρωπο που σου μιλάει στον πληθυντικό, σε ρωτάει μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα και δεν τολμά να σε μειώσει σαν προσωπικότητα γιατί, αν το κάνει, είναι πιθανό να του κάνεις μήνυση».

«Με τον κ. Λιγνάδη δεν είχα συνεργαστεί, όχι, ποτέ. Όταν έπαιξα στο Εθνικό θέατρο, προσελήφθην από την προηγούμενη διεύθυνση, όμως όταν ξεκίνησε η δουλειά είχε ο Λιγνάδης την καλλιτεχνική διεύθυνση. Μια φορά, περνώντας από τα καμαρίνια, μου είπε «χρόνια πολλά» και του είπα επίσης. Αυτή ήταν η μόνη επαφή κοινωνική που είχαμε ποτέ».

«Τώρα, όμως, αυτή την περίοδο που γίνεται η δίκη του Λιγνάδη, εγώ είμαι μάρτυρας. Δεν μπορώ να μιλήσω και για πολλά πράγματα. Όταν κάποιος λέει ότι έχει κακοποιηθεί εκεί και κάποιος λέει «δεν σε ξέρω, δεν σε είδα, δεν ήμουν εκεί» αφού εγώ ξέρω ότι ήσουν γιατί να μην το πω; Θέλω να πω πως σε μένα φάνηκε μια πολύ λογική διαδικασία αλλά αντιλήφθηκα ότι δεν είναι τόσο απλό γιατί οι άνθρωποι φοβούνται. Το καταλαβαίνω ότι φοβούνται και μπορεί και γω να το πληρώσω κάπως. Δηλαδή να μη μου δοθεί μια σκηνοθεσία στο Εθνικό, αλλά δεν με νοιάζει. Είμαι πλήρης».

Πηγή: thecaller.grShare: