Το χταπόδι στην πιο αγαπημένη εκδοχή, στιφάδο. Ετοιμάστε το χταποδάκι χρησιμοποιώντας απλά υλικά και απολαύστε το παρέα με λίγο ουζάκι.

Υλικά
1 χταπόδι μεγάλο, 2 κιλά περίπου
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα καλά
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό κρασί
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι

Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το χταπόδι από τα εντόσθια και το ράμφος του. Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά άδεια. Όταν κάψει ρίχνετε μέσα το χταπόδι μόνο του και σκεπάζετε με το καπάκι. Το αφήνετε έτσι για 15 λεπτά να κατεβάσει τα υγρά του.
Βήμα 2
Μετά ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και το σκεπάζετε ξανά. Αφήνετε έτσι για 10 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε το σκόρδο, το γλυκό κρασί, το ξίδι, τα φύλλα της δάφνης και τους κόκκους πιπεριού.
Βήμα 3
Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά τουλάχιστον. Ανοίγετε την κατσαρόλα και με ένα μαχαιράκι κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια. Το σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό..

Πηγή: olivemagazine.gr

Πηγή: thecaller.gr

Share: