Με μία επιστολή της προς τα Μέσα η Φιλοθέη Μωβ ζητά να σταματήσει η αναπαραγωγή του ονόματός της και της εικόνας της, έπειτα από την έκταση που έχει πάρει η δικαστική της διαμάχη με τον Γιάννη Βαρδή.

Η ίδια αναφέρει ότι από εδώ και στο εξής δεν θα κάνει οποιαδήποτε δήλωση στις τηλεοπτικές εκπομπές, θέλοντας να προστατεύσει το όνομά της και τη μνήμη του Αντώνη Βαρδή.

Φιλοθέη Μωβ – Αναλυτικά η ανακοίνωσή της

«Το δικαίωμα της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου και ειδικότερα η τιμή, η υπόληψη, η εκτίμηση που απολαμβάνει στην κοινωνία, καθώς και η ιδιωτική του ζωή, τυγχάνουν προστασίας από το δίκαιό μας, η δε προσβολή τους επισύρει συνέπειες. Αρμόδια ωστόσο να κρίνει επί των ανωτέρω είναι η Δικαιοσύνη και μόνον αυτή.

Τα λαϊκά δικαστήρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των Μ.Μ.Ε. δεν μπορούν και δεν πρέπει σε ένα ευνομούμενο κράτος να αναλάβουν αυτό το ρόλο. Κάτω από ασφυκτική πίεση κάποιων εκπροσώπων τηλεοπτικών εκπομπών απάντησα δύο φορές σε ερωτήσεις τους. Αυτό από πλευράς μου δεν θα επαναληφθεί, έχω επιλέξει συνειδητά να απέχω στο εξής από οποιαδήποτε έκθεση της προσωπικής μου ζωής, των απόψεων μου και των πεποιθήσεών μου.

Όταν χρειαστεί και όταν μου ζητηθεί θα τις εκθέσω, θεσμικά και αρμοδίως. Επίσης, από πλευράς μου, θα προστατευθεί και το όνομα «Αντώνης Βαρδής», ώστε να μην συνδεθεί ξανά με οτιδήποτε άλλο, πέραν του έργου του, της μουσικής του παρακαταθήκης και της προσωπικότητάς του.

Με οδηγό μου πάντα την αλήθεια και το σεβασμό προς όλους, ακόμα και τους διαφωνούντες μαζί μου, αποστέλλω την παρούσα επιστολή ζητώντας σας να σταματήσει κάθε είδους αναφορά του ονόματος μου, καθώς και χρήση της εικόνας μου και των προσωπικών μου δεδομένων, καθώς και να επιδειχθεί από πλευράς σας ο απαιτούμενος σεβασμός στην προσωπικότητά μου, στο όνομά μου, στην εικόνα μου, στην τιμή και στην υπόληψή μου, καθώς και στη μνήμη, στο έργο και στην προσωπικότητα του Αντώνη.

Με εκτίμηση, Μαρία Σκιτζή (Φιλοθέη ΜωΒ) , χήρα Αντώνη Βαρδή»

Πηγή: thecaller.gr

Share: