Για τη μάχη του συζύγου της με τον καρκίνο, τις συνθήκες της διάγνωσης αλλά και το μοιραίο τέλος του μίλησε η Δώρα Τσαμπάζη. Η τελευταία σύζυγος του Ολυμπιονίκη του Tae Kwo Do παραβρέθηκε το πρωινό του Σαββάτου (23/3) στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας», εξομολογούμενη όσα έζησε στο πλευρό του την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της ασθένειάς του.

«Είναι ένα πρόβλημα υγείας, το οποίο υπάρχει σε κάθε οικογένεια. Ο Αλέξανδρος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα του, όταν άρχισε να έχει ένα μούδιασμα στο δεξί του πόδι. Καταλήγουμε με μια μαγνητική εγκεφάλου, η οποία δείχνει ότι υπάρχει ένας όγκος, που στην αρχή δεν γνωρίζαμε αν είναι καλοήθης ή κακοήθης. Γίνεται μια επέμβαση, αφαιρείται ο όγκος και βγαίνει η βιοψία ότι είναι ήδη μεταστατικός καρκίνος», περιγράφει η Δώρα Τσαμπάζη.

«Αν γινόταν εξαρχής η σωστή διάγνωση, ίσως να μην κάναμε θεραπείες οι οποίες είχαν να κάνουν με καρκίνο του πνεύμονα και να εστιάζαμε σε άλλες θεραπείες. Είναι ένα σοκ η διάγνωση. Ξαφνικά η λέξη ογκολόγος, που κανείς δεν θέλει να την πει, θα μπει στη ζωή σου. Είσαι σε ένα χάσιμο, μια αναστάτωση», παραδέχεται η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Στον άνθρωπο ο οποίος νοσεί απαγορεύεται να του πούμε “σε καταλαβαίνω”. Γιατί δεν το καταλαβαίνουμε, γιατί αν δεν το έχουμε περάσει, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Μπορούμε να πούμε: “Είμαι εδώ, να το περάσουμε μαζί, σε ακούω…”», τόνισε αμέσως μετά η Δώρα Τσαμπάζη.

«Βρήκα τη δύναμη από τα παιδιά, δεν είχα άλλη επιλογή. Εγώ μπήκα σε αυτή τη διαδικασία λεχώνα. Ο γιος μου ήταν πέντε μηνών και θήλαζα ακόμα. Αυτό που αντιπροσωπεύει τη δική μου ψυχολογία είναι ότι μπήκα σε ένα πολύ μεγάλο survival mood, σε έναν μηχανισμό επιβίωσης για δύο χρόνια, προκειμένου να ανταπεξέλθω στην ασθένεια, στη μητρότητα και αργότερα και στην απώλεια. Τώρα αρχίζω και βρίσκω τα πατήματά μου», εξομολογείται χαρακτηριστικά η Δώρα Τσαμπάζη.

Πηγή: zappit.gr

Πηγή: thecaller.gr

Share: