Στην εκπομπή του OPEN «Καλοκαίρι Yes» μίλησε η Άννα Φόνσου.

Η ιδρύτρια του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Σωτήρη Μουστάκα και την υποψηφιότητα που έχασε ο ίδιος στα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ το 1964.

«Ο Σωτήρης ήταν ένα σπουδαίος ηθοποιός, πολύ καλός μου φίλος, μεγάλος ηθοποιός. Νομίζω ότι δεν το ήξερε και ο ίδιος πόσο μεγάλος ήταν. Έχασε το Όσκαρ για δύο ψήφους. Δεν νοιάστηκε, δεν ήξερε και κανέναν, δεν είχε πάει καν εκεί. Δεν τον ένοιαξε και πολύ που δεν το πήρε», ανέφερε αρχικά η Άννα Φόνσου με αφορμή το σχετικό κείμενο που ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Instagram το «Σπίτι του Ηθοποιού».

«Εγώ χτυπιόμουν, έλεγα να κάνουμε μηνύσεις και μου έλεγε “Τι να το κάνω το Όσκαρ;”. Ήταν από τους καλύτερους κωμικούς! Ήταν θεατρικός ηθοποιός. Η αγάπη του η μεγάλη ήταν να παίξει κλασσικούς ρόλους.

Ήταν και τραγικός ηθοποιός, είχε πολλά προσόντα. Ήταν σεμνός, δεν έλεγε καν αυτά που έχει σπουδάσει. Είναι απώλεια που λείπει ο Σωτήρης από τη ζωή μας! Πολύ ταπεινός, πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Θα ήταν ο μόνος που θα είχε Όσκαρ», συνέχισε.

«Ο Σωτήρης δεν έκανε ποτέ χαζές συζητήσεις, ήταν ενημερωμένος για την πολιτική κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο. Είχε τόσα προσόντα που σε νευρίαζε» ανέφερε ακόμη η Άννα Φόνσου.

Πηγή: thecaller.gr

Share: