Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο - Τα μυστικά για το ψήσιμο

Δείτε όλα τα μυστικά για το ψήσιμο που θα κάνουν τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα. Με πατάτες λεμονάτες λουκούμι, θα χαλάσετε κόσμο. Φτιάξτε όπως της γιαγιάς στο κυριακάτικο τραπέζι που άδειαζε το ταψί. Μια συνταγή κλασική και απλή που πρέπει να δοκιμάσετε. Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
    αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
    αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση
    Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Κλασική και απλή συνταγή της Αργυρώς για ένα αγαπημένο φαγητό. Λαχταριστά μπιφτέκια ψητά στο φούρνο με πατάτες λεμονάτες. Δείτε όλα τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο που θα κάνει τα μπιφτέκια σας ζουμερά και αφράτα. Ζητήστε καλό μοσχαρίσιο κιμά από τον κρεοπώλη σας και ακολουθήστε τα βήματα για να τα φτιάξετε όπως της γιαγιάς. Κλασικό κυριακάτικο φαγητό που το έφτιαχνε η γιαγιά και άδειαζε το ταψί. Ένα φαγητό που το φτιάχνεις και μοσχοβολάει το σπίτι. Κάντε τις πατάτες όπως λέει η συνταγή και θα βγουν λουκούμι. Χωρίς πολύ προετοιμασία και κόπο, τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο είναι ένα φαγητό για σίγουρη επιτυχία. Πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια δεν έχετε ξαναφάει!

Ετοιμάζουμε τις πατάτες

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό.
  • Τις ανακατεύουμε πολύ καλά, για να λαδωθούν παντού.
  • Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
  • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, έχοντας τες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τα πιο αφράτα μπιφτέκια

  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
  • Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά.
  • Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, φρυγανιά ή νιφάδες βρώμης.
  • Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Μυστικά για τέλεια μπιφτέκια στο φούρνο

Οι οδηγίες ψησίματος για τη θερμοκρασία του φούρνου, αναφέρονται σε ψήσιμο με αντιστάσεις. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε τη θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς C και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10 λεπτά. Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια εδώ.

Τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σε όλες τις παραλλαγές, ιδιαίτερα τα γεμιστά μπιφτέκια που σας έχω εδώ.

Πηγή: argiro.gr



Share: