Άκης Πετρετζίκης - Συνταγή: Mug cake μηλόπιτα (BINTEO)

Συστατικά

*TIP: Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρίφαλο
20 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
250 γρ. μήλα πράσινα
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
σαντιγί
σάλτσα καραμέλας
μπισκότα
κας-κας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κούπα.
Βάζουμε τη ζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα του μπολ μέσα στην κούπα με τα μήλα και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τη σαντιγί, τη σάλτσα καραμέλας, μπισκότα και κας κας.

*TIP: Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: akispetretzikis.com

Share: