2+1 διαφορετικοί τύποι φθοράς στα μαλλιά! Δες ποιος είναι ο δικός σου

Όλοι γνωρίζουμε πώς φαίνεται η φθορά των μαλλιών: σπασμένες άκρες, φθαρμένα μήκη και αποσπασματικό χρώμα. Γνωρίζεις όμως ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φθοράς στα μαλλιά και για να βρεις ποια θεραπευτική επιλογή είναι η καλύτερη για εσένα, είναι σημαντικό να μπορείς να προσδιορίσεις τον τύπο της ζημιάς που έχουν τα μαλλιά σου; Όχι; Oύτε εμείς!

Η φθορά των μαλλιών μπορεί να χωριστεί σε τρεις κύριες κατηγορίες:

  • Θερμική
  • Μηχανική
  • Χημική

Η θερμική ζημιά είναι ζημιά που προκαλείται από υπερβολική χρήση εργαλείων styling με θερμότητα. Η μηχανική βλάβη είναι η φθορά ή η υπερβολική τριβή στα μαλλιά. Συνήθως αυτό προκύπτει από το πολύ σκληρό βούρτσισμα, το τρίψιμο σε μαξιλάρια ή προσκέφαλα ή το δέσιμο των μαλλιών στο ίδιο σημείο πολύ σφιχτά με κορδέλες κακής ποιότητας.

Τέλος, η χημική βλάβη προκαλείται από τη χρήση χημικών θεραπειών στα μαλλιά. Η χημική βλάβη είναι κάθε είδους βλάβη στα μαλλιά που προκαλείται από χημικές ουσίες, επομένως μπορεί να είναι προϊόντα βαφής, προϊόντα λεύκανσης ή ακόμα και χημικό ίσιωμα ή περμανάντ.

Τα σημάδια για να καταλάβεις ποιο τύπο ζημιάς έχεις:

Ευτυχώς, είναι εύκολο να εντοπίσεις τη διαφορά μεταξύ των τύπων ζημιάς με βάση μερικά ενδεικτικά σημάδια. Η θερμική βλάβη θα στεγνώσει τα μαλλιά, προκαλώντας τραχύτητα, σπάσιμο και σχισμένες άκρες. Πιάσε ένα τμήμα από τα μήκη σου και εξέτασε τις άκρες. Εάν μπορείς να δεις τρίχες να χωρίζονται σε δύο σκέλη στα άκρα, με μερικές τρίχες πιο κοντές από άλλες, το πιθανότερο είναι ότι έχετε θερμική βλάβη.

Δυστυχώς, τα σπασμένα άκρα είναι εμφανώς δύσκολο να αντιμετωπιστούν, με τα περισσότερα προϊόντα να επικεντρώνονται στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία. Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσεις είναι να μειώσεις τις απώλειές σου… κυριολεκτικά. Αν τα μαλλιά σου έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν αισθητά σπασμένα άκρα ή οι άκρες των μαλλιών σου είναι σημαντικά πιο λεπτές από τα υπόλοιπα, σημαίνει πραγματικά ότι ήρθε η ώρα για κούρεμα. Επισκέψου το κομμωτήριό σου, κούρεψε τα μαλλιά σου και δεσμεύσου να ορίσεις καλύτερες συνήθειες στο σπίτι για να διατηρήσεις τα νέα σου υγιή μαλλιά.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις περαιτέρω μηχανικές βλάβες είναι να μεταβείς σε μια πετσέτα μαλλιών από μικροΐνες και μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να μειώσεις την τριβή τη νύχτα και να ξανασκεφτείς την επιλογή σου σε στυλ μαλλιών, αποφεύγοντας τις σφιχτές αλογοουρές που τραβούν τα μαλλιά και τα κρατούν σφιχτά σε ορισμένα τμήματα. Οι θεραπείες για υπάρχουσες μηχανικές βλάβες βασίζονται κυρίως στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας με θρεπτικές μάσκες μαλλιών και ορούς.

Οι χημικές βλάβες, από την άλλη πλευρά, συνήθως αφήνουν τα μαλλιά κολλώδη, ματ και υπερβολικά ελαστικά. Αν τα μαλλιά σου είναι υπερβολικά ελαστικά και κολλώδη, αυτό είναι πιθανώς έλλειψη πρωτεΐνης. Για να διορθώσεις αυτό το είδος βλάβης, θα χρειαστείς μια θεραπεία μαλλιών με έγχυση πρωτεΐνης που έχει σχεδιαστεί για να επιδιορθώνει τους σπασμένους δεσμούς.

Η επιλογή των σωστών μασκών και μαλακτικών που περιέχουν είτε υγρασία είτε πρωτεΐνη ή ισορροπία και των δύο θα συνεχίσει να κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται και να αισθάνονται πιο υγιή.

L’oreal Paris

Μάσκα θρέψης μαλλιών coconut oil

L’oreal Paris

Dream long serum μαλλιών για φριζάρισμα

Photos: Istock, L’oreal Paris

Δείτε ακόμη: Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τον τύπο τρίχας που έχεις!

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε στο σπίτι πανεύκολη μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης

The post 2+1 διαφορετικοί τύποι φθοράς στα μαλλιά! Δες ποιος είναι ο δικός σου appeared first on Glance.

Πηγή: glance.gr

Share: